Kirjailijat

Metsämarja Aittokoski

Metsämarja Aittokoski
Metsämarja Aittokoski
Metsämarja Aittokoski on kolmen pojan äiti ja lastenelokuvien ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. Hän on ohjannut ja käsikirjoittanut useita lasten lyhytelokuvia tai TV-sarjoja. Parhaillaan hän viimeistelee yhdessä aviomiehensä Antti Aittokosken kanssa koulukiusaamisen vastaista TV-sarjaa ja monimediatuotantoa Jotain rajaa (Yle TV2). TV-sarjaan liittyvä Jotain rajaa! Kreizi luokk@ # musical -sarjakuva ilmestyy kesällä 2011. Metsämarja on työskennellyt apulaisohjaajana Kaisa Rastimon ja Saara Cantellin ohjaamissa elokuvissa, ja ohjannut lukuisia lasten lyhytelokuvapajoja, joissa keskeistä on lasten omat ideat ja ajatukset.
Lennä Pikkuli, lennä -kirja sai alkunsa, kun Metsämarja seurasi lastensa oppimista ja suhdetta uusiin haasteisiin. Siinä missä toinen yritti aina uudestaan ja uudestaan, toinen saattoi heittää haasteet sikseen ja antaa periksi heti ensimmäisen vastoinkäymisen jälkeen. Lennä Pikkuli, lennä! -kirjaa voi lukea niin kannustimena uuden oppimiseen kuin matkana oman erityisyyden löytämiseen.

Ian Bowie

Ian Bowie
Ian Bowie
Ian Bowie on sanojensa mukaan elinikäinen elämän opiskelija. Hän on sydämeltään runoilija ja ammatiltaan kirjoittaja. Ian on viettänyt viimeiset 20 vuotta Suomessa ja yrittänyt oppia ymmärtämään suomalaisia tapoja ja kulttuuria. Hän on kirjoittanut kuusi kirjaa Suomesta ja kirjojen kirjoittamiselle ei loppua näy; suunnitelmissa on muun muassa lastenkirjasarja ja runoja.
Silloin kun Ian ei istu koneensa ääressä, hän nauttii lukemisesta, ruoanlaitosta, hyvistä viineistä ja matkustelemisesta.
Ian Bowie is a student of life and a life long student. A poet at heart and writer by profession he has spent the past 20 years studying and trying to understand Finnish customs and culture. He has written six books about Finland so far and has no intention of stopping there. Many more are planned for the future, as well as a series of children’s books and several collections of poetry.
When he isn’t writing Ian enjoys reading, cooking, fine wine and travel.

Hanna Ekola

Hanna Ekola
Hanna Ekola

Hanna Ekola on tunnettu ja rakastettu laulaja, lauluntekijä ja kirjailija. Häneltä on ilmestynyt kymmenen ajatelma-, runo- ja surukirjaa. Ekola on tullut tunnetuksi erityisesti surua käsittelevistä kirjoistaan ja lauluistaan. Hän on pitänyt lukuisia surun teemoja käsitteleviä luentoja, ja suruaiheisia lauluja kuullaan myös hänen konserteissaan. Ekolan teksteissä surun rinnalla kulkevat aina toivo ja lohdutus. Hän rohkaisee lukijaa kohtaamaan surunsa ja käymään rauhassa läpi kipeitäkin tunteita. Ekolalta on ilmestynyt muun muassa teokset Valoa ja voimaa (2004), Surulla on aikansa (2008), Tassut taivasta kohti (2009) ja Sano suruasi rakkaudeksi (2011).

Hannele Haatainen

Hannele Haatainen
Hannele Haatainen
Hannele Haatainen (s.1959) on pieksämäkeläinen kuvataiteilija ja eri ikäisten taideharrastajien opettaja paikkakunnallaan.Hän on opiskellut Kankaanpään Taidekoulussa ja on myös pitänyt useita taidenäyttelyitä.
“Luonto on inspiraationi ja taiteellisen työskentelyni lähde, liikun mielelläni metsissä ja rannoilla päivittäin. Luontokuvat-maalaukseni ovat näkyjä, jotka olen tallentanut sydämeeni.”

Aimo Hakanen

Aimo Hakanen
Aimo Hakanen
Aimo Hakanen on eläkkeellä oleva Turun yliopiston suomen kielen professori, joka on toiminut suomen kielen lehtorina ja professorina Oslon ja Turun yliopistoissa yhteensä yli kolme vuosikymmentä. Hänen keskeisiä tutkimus- ja opetusalojaan ovat yleiskielen lauseoppi ja merkitysoppi, murteet ja paikannimet sekä suomi toisena ja vieraana kielenä. Varsinaisen virkatyönsä ohella ja myös eläkkeellä ollessaan hän on osallistunut monien tieteellisten seurojen ja kulttuuriyhdistysten työhön sekä toiminut aktiivisena esitelmöitsijänä ja kirjoittajana.
Hakasen kiinnostus Raamattuun ja sen sanomaan on lapsuudenkodin perintöä. Raamatun kieltä ja kääntämistä Hakanen on käsitellyt myös tutkimuksissaan. Nykyisen vuonna 1992 käyttöön otetun virallisen kirkkoraamattumme suomennostyöhön hän osallistui palauteryhmän ja Vanhan testamentin tarkastusjaoston jäsenenä.

Timo Havimo

Timo Havimo
Timo Havimo
Olen toiminut leipätyökseni metalliteollisuuden konekaupan parissa ja pyörittänyt omaa alan yritystä viimeksi kuluneiden reilun kahdenkymmenen vuoden ajan. Koulutuksenikin liittyy konepajan käyttötekniikkaan.
Linnut ovat kiinnostaneet minua koko elämäni ajan ja jo varhain matkustaminen eksoottisiinkin paikkoihin viehätti. Nämä kaksi harrastusta ovat sopineet varsin hyvin yhteen kolmannen mielenkiintoni kohteen, valokuvauksen, kanssa. Matkoilla liikkumiseen on tullut käytettyä monenlaisia siivekkäitä, kaksi-, kolmi- ja useampipyöräisiä sekä vesillä käytettäviä kulkuneuvoja. Suomesta maa- tai meriteitse lähdettäessä on alla ollut usein moottoripyörä, joka asettaa aina omat haasteensa mukaan otettavien varusteiden määrän suhteen.
Kirjallisia tuotoksia olen tehnyt lähinnä metallialan lehtiin, kunnes vuonna 2010 sain idean kirjoittaa kirjan ja kesällä 2013 sain toisen sellaisen valmiiksi. Kirjoissani käyttämäni valokuvat ovat itselleni lähinnä dokumentteja ja kirjoitan myös pitkälti kokemistani ja oikeasti tapahtuneista asioista. Vanhoja kuvia katsellessa koen matkat kuin uudelleen; pidän sitä hyvin kiehtovana, jopa koukuttavana.
Luontainen uteliaisuuteni vie usein paikkoihin, joissa ei ole tullut aiemmin käytyä. Matkakohteet eivät välttämättä ole turistimassojen suosikkeja. Tällaisia paikkoja maailmalla riittää vaikka joka päiväksi, kotimaassakin. Vain mielikuvitus on rajana niiden löytämisessä. Uusia asioita ja uusia paikkoja on mukava arjen rutiinien keskellä odottaa, se motivoi työssäkin.

Juha Heinonen

Juha Heinonen
Juha Heinonen
Juha Heinonen on Akaan Viialassa asuva nuorisotyön ohjaaja. Heinosen perheeseen kuuluu vaimo ja neljä tytärtä, ja vapaa-aika kuluukin perheen kanssa puuhaillessa. Kirjoittaminen on Heinosella rakas harrastus. Hän on toiminut vuosia Suomen suurimman kristillisen nuortenlehden Nuotan päätoimittajana. Nuoret ja nuorten kysymykset sekä kiinnostus kristilliseen nuorisokulttuuriin näkyy Heinosen kirjoissa. Hänen tuorein kirjansa Suruni juuret – Anton Laurila on kaunistelematon kertomus entisen rock-tähden värikkäästä elämästä. Heinoselta on ilmestynyt myös gospelyhtye The Roadista kertova kirja Tie, taivas ja tehtävä (2001), nuorten katekismusopas Katkis, Seikkailevan seurakunnan matkaopas(2002) sekä Suurta Elämää(1999).

Ulla Kauhanen

Ulla Kauhanen
Ulla Kauhanen
Linnut ovat seikkailleet maalauksissani viime vuosina tihenevään tahtiin, joten olen haltioissani, kun ne pääsevät uuden kirjan myötä isomman yleisön nähtäväksi. Kuvataiteet ovat olleet aina tärkeässä asemassa elämässäni, ja nyt kun viisi lastani kasvavat silmissä, niin aikaa jää enemmän taiteen tekoon. Teen mielelläni esittävää taidetta, näin ei jää selittelyille sijaa. Axel Gallen-Kallela sanoi: “Taide on elämä, uskonto, kaikki!”. Aika tyhjentävästi sanottu, siltä minustakin välillä tuntuu.
Taidemaalari ja kirjailija Ulla Kauhanen on maalannut Auvoista oloa –kirjan hurmaavat lintuhahmot.

Heli Kolho

Heli Kolho
Heli Kolho
Enkelit ovat kulkeneet vierelläni syntymästäni saakka ja ottaneet minut Siipiensä suojaan useita kertoja elämäni varrella.
Viime vuosina on ollut elämys nähdä siipien hipaisuja myös kameran kautta.
Olen työskennellyt kuvausjärjestäjänä ja –sihteerinä Kuvasuomessa vuodesta 1988 . Työn ohella suoritin valokuvaajan ammattitutkinnon ( VAT) Visuaalisen Viestinnän Instituutissa Tampereella vuonna 2002. Lisäksi olen osallistunut moniin kuvauskursseihin ulkomailla ja kotimaassa.
Elämässäni pyrin Äiti Teresan sanojen mukaisesti tekemään pieniä tekoja suurella rakkaudella ja rohkeasti tarttumaan hetkeen.

Heli Konttinen (Havesto)

Heli Konttinen
Heli Konttinen
Heli Konttinen on helsinkiläinen kauppatieteenmaisteri. Hän on tehnyt kymmenvuotisen työuransa suomalaisyrityksessä, joka omaa pitkät perinteet ja arvomaailman, jonka juuret johtavat syvälle suomalaiseen luontoon. Luontovalokuvaus on ollut tärkeä osa vapaa-aikaa jo pitkään ja jokainen kuva edustaa sitä ääretöntä rikkautta, joka meitä luonnossa ympäröi. Luontoa valokuvatessa erityisenä mielenkiinnon kohteena ovat olleet pohjoisen luonnon vahvat värit, vuodenaikojen muuntama valo sekä loputtomien yksityiskohtien yllätyksellisyys.

Eeva-Liisa Kujala

Eeva-Liisa Kujala
Eeva-Liisa Kujala
Eeva-Liisa Kujala on Etelä-Pohjanmaalta kotoisin, vuosia sitten Helsinkiin kotiutunut runoutta, kirjoittamista, luontoa ja mökkipuutarhan hoitoa harrastava galleristi.
Aiemmassa elämässään hän toimi kansainvälisen suuryrityksen palveluksessa. Kiitollisena kaikesta oppimastaan tuossa ympäristössä, hän halusi kuitenkin löytää uuden alan, jossa voisi tehdä työtä koko sydämellään, ja jonka hän tuntisi täysin omakseen. Tutustuttuaan muutamiin kuvataiteilijoihin, kuvioon tuli galleria ja näyttelyiden järjestämisestä muotoutui vähitellen uusi, mielenkiintoinen työ.
Eeva-Liisan perheeseen kuuluu teini-ikäinen poika ja aviomies.

Jorma Laulaja

Jorma Laulaja
Jorma Laulaja
Jorma Laulaja on eläkkeellä oleva teologian tohtori. Hän on toiminut kirkkoherrana ja uskonnonopettajana sekä Lapuan hiippakunnan piispana 1994–2004. Laulaja on julkaissut useita teologisia teoksia. Vuonna 2002 julkaistu hartauskirja Tämän päivän matka on löytänyt laajan lukijakunnan ja siitä on otettu odotettu uusintapainos. Teksteissään Laulaja käsittelee ajankohtaisten aiheiden lisäksi ihmismieltä aina askarruttaneita kysymyksiä. Hartauskirjasta välittyy sielunhoidollinen, ymmärtäväinen asenne ihmiseen.

Karin Lilja

Karin Lilja
Karin Lilja
Karin Lilja on työskennellyt sanomalehti- ja radiotoimittajana, luennoitsijana ja verkkotoimittajana. Nykyään hän on kirjailija ja freelancer-toimittaja, joka on vaihtanut kiireisen ja stressaavan suurkaupunkielämän maaseudun rauhaan ja kohtuulliseen työtahtiin. Aikaa jää nyt perheelle, ystäville ja harrastuksille. Karin Lilja on kohtuullistamisen, downshiftingin, puolestapuhuja. Hänen elämänmuutoksensa on hyvä esimerkki siitä, että kohtuullistamalla työn määrää ja kulutusta voi löytää mielekkäämmän tavan elää. Liljan teos Vähempi parempi – 77 keinoa, jotka muuttavat elämäsi (Växla ner! 77 sätt att leva bättre på mindre 2009) antaa selkeät ohjeet uuteen, parempaan elämäntapaan. Kirja herätti Ruotsissa runsaasti huomiota ja sai innostuneen vastaanoton.

Jan-Erik Lindqvist

Jan-Erik Lindqvist
Jan-Erik Lindqvist
Jan-Erik Lindqvist, ”Pastori”, on koulutukseltaan teologi, ja hänet vihittiin papiksi vuonna 1965. Hän työskenteli pitkään Porvoon Hiippakunnan lapsi- ja nuorisotyön hiippakuntapastorina. Vuonna 1975 hän oli mukana perustamassa Oy Finngospel AB (sittemmin Oy Fg-Naxos Ab) musiikkiyritystä, jonka johdossa hän työskenteli yli 30 vuotta. Eläkkeelle siirtymisensä jälkeen hän toimi suomenruotsalaisen kirkollisen kirjakustantamon Fontana Media Ab:n toimitusjohtajana.
Jäätyään toistamiseen eläkkeelle Pastori on toiminut muun muassa vierailevana radiotoimittajana. Hän on pitänyt satoja radiohartauksia sekä ruotsinkielisellä että suomenkielisellä puolella sekä toiminut puhetaidon kouluttajana. Häneltä on ilmestynyt ruotsinkielinen radiohartauskirja otsikolla 10 minuter med Jan-Erik Lindqvist. Keväällä 2011 ilmestyy hänen teoksensa Jumalan haltuun.

Emilia Mensalo

Emilia Mensalo
Emilia Mensalo
Emilia Mensalo aloitti kirjailijan- ja kuvittajanuransa hyvin nuorena. Hänen esikoisteoksensa Seikkailu merellä ilmestyi 2007 taiteilija ollessa 10-vuotias. Emilian toinen teos Kukkavauvat osoittaa, että taiteilija jatkaa omaleimaista tietään.
Kuvataiteen ja kirjoittamisen lisäksi Emilialle myös musiikki on tärkeää, ja hän aloittaa syksyllä 2013 opinnot musiikkipainotteisessa lukiossa.

Sana Mustonen

Sana Mustonen
Sana Mustonen
Sana Mustonen (s.1970) sanoittaa päätyökseen suomenkielistä pop-ja iskelmämusiikkia. Hänen kynästään ovat lähtöisin monien tunnettujen artistien ja yhtyeiden hitit, mm. teinitähti Robinin kappaleet Frontside Ollie ja Faija skitsoo. Mustosen tekstejä ovat levyttäneet myös mm. Ressu ja Jussi, Yölintu, Finlanders, Anne Mattila, Nousukausi, Tommi Läntinen, Heidi Kyrö, Meiju Suvas ja Topi Sorsakoski. Mustonen rakastaa kirjoittamista sen kaikissa muodoissaan ja on jo vuosia pitänyt omaa kolumnia hämeenlinnalaisessa paikallislehdessä. Mustonen on tuttu nimi erilaisissa kevyenmusiikin sävellys-ja sanoituskilpailuissa. Voittoja on tullut mm. Somero soikoon-kisassa, Pop n Roll -kilpailussa ja Laulujen loiskeet -kansamusiikkikilpailussa. Viime vuonna (2012) Mustonen sanoitti Marko Maunukselan tulkitseman Jouluiltana-kappaleen, jolla irtosi voitto Jouluradion järjestämässä joululaulukilpailussa. Sana Mustonen asuu Hämeenlinnan maaseudulla kolmen lapsen, viiden kissan, kuuden kanan ja yhden kukon kanssa.

Jukka Nevala

Jukka Nevala
Jukka Nevala
Jukka Nevala on seurakunnallisen ympäristötyön uranuurtajia Suomessa. Yhdessä ympäristönsuojelun ammattilaisten ja aktiivien kanssa hän aloitti Vantaalla 1980 alussa toiminnan luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Luontoillat, erilaiset tempaukset, julkaisut ja kirjat valokuvineen ovat pitäneet esillä luontoa terapeuttisena hengellisen hyvinvoinnin lähteenä. Luonnon ainutkertainen kauneus kertoo omalla koskettavalla tavallaan Luojastaan. Nevala toimii monissa verkostoissa kestävän kehityksen ja ympäristönsuojelun hyväksi. Seurakuntatyössä hän on toiminut Hämeessä ja Vantaalla ja on nykyään Hämeenkylän seurakunnan kirkkoherra. Jukka Nevala on julkaissut kolme suuren suosion saavuttanutta ekoteologiaa käsittelevät teosta: Vihreä rukouskirja (2007), Vihreä rukousvaellus (2008) ja Vihreä sanakirja (2010).

Taina Paarmas

Taina Paarmas
Taina Paarmas
Taina Paarmas on koulutukseltaan SKY-kosmetologi, sairaanhoitaja ja terveydenhuollon maisteri. Nykyisin hän pitää omaa hoitolaa Helsingin Pikku Huopalahdessa. Ihmetiikka – ihonhoito- ja kosmetiikkaopas nuorille -teokseen hän on tiivistänyt tietonsa, jonka on hankkinut työskenneltyään vuosia ihonhoidon ja terveydenhuollon parissa.

SOINTU-SISKO PARVIAINEN

SOINTU-SISKO PARVIAINEN
SOINTU-SISKO PARVIAINEN
Seinäjoelta kotoisin oleva Sointu-Sisko Parviainen on teologi ja peruskoulun uskonnon lehtori. Hän on toiminut yli 30 vuotta murrosikäisten keskuudessa. Työ nuorten kanssa on vaatinut, mutta myös antanut paljon. Siksi tehtäviä on voinut toteuttaa suurella sydämellä.
Sointu-Siskon perheeseen kuuluu puoliso, neljä aikuista lasta sekä kolme ihanaa lastenlasta. Lasten muutettua kotoa aikaa on riittänyt itsellekin. Hiljaisuus, lukeminen ja luonnon havainnointi ovat hänelle tärkeitä.
Elämän monenlainen runsaus, vaikeudet ja kiitoksen aiheet alkoivat pikkuhiljaa muotoutua runoiksi. Sointu-Siskolta on ilmestynyt kolme runokirjaa, (Sylissäni elämä 1999, Tuulien sylistä 2004, Peilin eteen 2014). Hän tarkastelee kohtaamaansa usein pilke silmäkulmassa ja perustana turvallinen luottamus Taivaan Isään.
”Jos yksikin lukija löytää runojeni kautta jotain ajateltavaa, valoa ja voimia antavaa, silloin en ole kirjoittanut turhaan.”

Korky Paul

Korky Paul
Korky Paul
Korky Paul, oikealta nimeltään Hamish Vigne Christie Paul, syntyi vuonna 1951 Hararen kaupungissa Zimbabwessa. Vuonna 1976 Korky päätti ”paeta Eurooppaan” ja muuttaa Kreikkaan, missä hän tapasi James Wattin. Watt työskenteli eräässä kreikkalaisessa kustantamossa, ja herrojen tutustuminen johti lopulta siihen, että Korky Paulin ura lastenkirjojen kuvittajana alkoi.
Hän on työskennellyt myös mainostoimistoissa Lontoossa ja Los Angelesissa sekä opiskellut elokuva-animaatiota Jules Engelin opastuksella Kaliforniassa. Korky on naimisissa taiteilija Susan Moxleyn kanssa ja heillä on kaksi lasta, Zoe ja Oska. Perhe asuu nykyään Oxfordissa.
Korky Paulista on lyhyessä ajassa tullut hyvin tunnettu hahmo lastenkirjojen maailmassa. Niin lapset kuin aikuisetkin matkaavat omiin mielikuvitusmaailmoihinsa hänen upeiden kuvitustensa kautta. Aurinko Kustannus on julkaissut Korky Paulin ja Jonathan Longin teokset Koira joka osasi kaivaa ja Kutiseva katti.

Pertti Pietarinen

Pertti Pietarinen
Pertti Pietarinen
Vantaalainen Pertti Pietarinen on tehnyt kansainvälisen uran tieto- ja mobiiilitekniikan ammattilaisena, mutta keskittyy nykyisin kirjalliseen toimintaan. Pietarinen on syntynyt Pohjois-Karjalassa Polvijärvellä ja valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta 1973. Kristilliset ja filosofiset kysymykset ovat musiikin lisäksi erityisen lähellä hänen sydäntään. Keväällä 2012 ilmestyi Pietarisen toimittama teos Armonleipää riihirukiista ja syksyllä on tulossa toinen toimitustyö Matkamiehen rukouskirja. Näiden töiden ohessa hän on valmistellut satukirjaa Kissa Kiiskisestä.

Jukka Saarinen

Jukka Saarinen
Jukka Saarinen
Turun Sanomien kulttuuritoimittajana työskentelevä huittislainen runoilija ja sanoittaja Jukka Saarinen, 59, julkaisi esikoisrunokokoelmansa Enkeli olkapäällä vuonna 2009. Aikaisemmin hänen runojaan on julkaistu neljässä huittislaisen kirjoittajapiiri Scriptumin antologiassa sekä Salla Korpelan toimittamassa kirjassa Mikä Joulu! (2005). Jukka Saarinen tunnetaan myös sanoittajana. Vuonna 1993 hänen sanoittamansa ja Matti Puurtisen säveltämä laulu Tule luo edusti Suomea Eurovision laulukisassa Irlannin Millstreetissä. Laulun esitti Katri Helena. Noin sadan levytetyn sanoituksen parhaisiin paloihin kuuluvat kolmas sija Seinäjoen tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskisassa vuonna 1990 (Rannalla tuulee, säv. Eero Hulkko) sekä 2. sija vuonna 2009 (Yhdestoista hetki, säv. Risto Pahlama). Saarisen sanoituksia ovat tulkinneet muun muassa Arja Koriseva, Heidi Kyrö, Lea Laven, Matti ja Teppo, Kari Piironen, Tauski Peltonen, Tiina Räsänen ja Arto Nuotio.

Seppo Suokunnas

Seppo Suokunnas
Seppo Suokunnas
Seppo Suokunnas on teologian tohtori. Hän on työskennellyt kansanopiston rehtorina, virsikirjakomitean sihteerinä, yliopiston opettajana eri viroissa, dosenttina, Sley-Kirjat Oy:n toimitusjohtajana ja Evankeliumiyhdistyksen toiminnanjohtajana 1991–2005. Ennen eläkkeelle siirtymistään hän toimi seurakuntapappina. Suokunnas on kirjoittanut ja toimittanut useita teologisia teoksia ja kaksi runokirjaa. Viimeksi on ilmestynyt kirja Jokapäivän rukoukset (2010), jossa on uusi, hoitava rukous vuoden jokaiselle päivälle.

Anitta Takala-Secka

Anitta Takala-Secka
Anitta Takala-Secka
Anitta Takala-Secka on koulutukseltaan filosofian maisteri. Päivätyönsä hän on tehnyt lukion englannin kielen lehtorina. Hänellä on kolme lasta ja neljä lastenlasta. Satujen ja tarinoiden kertominen ja kirjoittaminen on aina ollut mieluisaa puuhaa.
Anitta Takala-Secka on julkaissut kaksi runokokoelmaa. Rakkauresta suhun – runoja lakeuksilta ( 2011, LK-Julkaisut Oy) sekä Näköökö, kuulooko? Runua ja rukousta (2013, Aurinko kustannus). Molemmat kirjat on kirjoitettu Etelä-Pohjanmaan murteella.
Kirjallisuuden lukeminen on kuulunut lapsuudesta lähtien Anitta Takala-Seckan rakkaimpiin harrastuksiin. Suomen kielen kauneus ja ainutlaatuisuus on innoittanut omalle kirjoittajan uralle. Haaveena on kirjoittaa hyviä tarinoita sekä lapsille että aikuisille.

Tuula Turunen

Tuula Turunen
Tuula Turunen
Tuula Turusesta piti tulla nuoruusvuosien unelmissa ulkomaan kirjeenvaihtaja tai luova kirjoittaja. Matkan mutkissa uraa kertyi kuitenkin useammalta alalta: matkailusta, kirjakauppa- ja optisen alan yrittäjyydestä ja viimeisimpänä vakuutusalalta.
Kaikkina aikoina nurmekselaista Tuulaa on puhutellut kirjat, sanat, ajatukset, teot, filosofia, pohdiskelu ja kirjoittaminen. Henkisten pohdintojen vastapainona perheessä harrastetaan aktiivisesti kilpaurheilua, kuntourheilua ja hyötyliikuntaa. Ajatukset kirkastuvat ja tiivistyvät harrastusten vastakohtaisuudessa. Taskussa kulkee aina pala paperia ja kynä elämän ihmettelyä varten. Suurimmat opetukset ovat meillä käden ulottuvilla siinä arjessa, missä me kukin elämme. Enkelit, taivaallinen huolenpito, usko elämän tarkoituksellisuuteen ovat myös vahvistuneet lapsesta saakka ja omien lasten myötä. Ystävän, Heli Kolhon, pyyntö tehdä yhteistyönä Siivellä-näyttely tuo Tuulan ajatukset ja voimarunot ensimmäistä kertaa suuremmalle yleisölle.

Elli Vuorinen

Elli Vuorinen
Elli Vuorinen
Elli Vuorinen opiskelee ja tekee päätoimisesti animaatioita. Vuonna 2010 valmistui piirrosanimaatio “Kielitiettyni” ja sitä ennen 2009 Jasmiini Otteliinin ja Pinja Partasen kanssa tehty nukkeanimaatio “Benigni”. Molemmat elokuvat ovat kiertäneet lukuisia festivaaleja, voittaneet palkintoja ja saaneet positiivista palautetta ympäri maailmaa. Opintojen ohella Elli tekee satunnaisesti kuvituksia. Sen jälkeen Elli on tehnyt muun muassa julisteita ja kuvituksia eri julkaisuihin. Lennä Pikkuli, Lennä! -kirja oli hänen ensimmäisiä tilaustöitään.

Juha Vähäsarja

Juha Vähäsarja
Juha Vähäsarja
Juha Vähäsarja on espoolainen yhden vaimon mies ja viiden pojan isä. Koulutukseltaan hän on nuorisonohjaaja, teologi/pastori ja työnohjaaja. Hän työskentelee viidettä vuotta Suomen Raamattuopiston rehtorina ja Perussanoma Oy:n toimitusjohtajana Kauniaisissa. Tätä tehtävää ennen hän oli yli viisitoista vuotta radiotoimittajana ja tuotti kristillisiä ohjelmia sekä kaupallisiin radioihin että Yleisradiolle. Vähäsarja on hartauskirjojen suurkuluttaja – ja myös niiden kirjoittaja. Hänen hartauskirjastaan Joka päivä Jumalan kämmenellä on otettu jo kuudes painos ja se on julkaistu myös äänikirjana. Joka päivä armon suojassa ja Vaatii miestä -teoksista on myös otettu uusintapainokset. Vähäsarja harrastaa jalkapalloa vähintään kaksi kertaa viikossa ympäri vuoden ja pelaan GrIFK:n ja FC Rankin ikämiesjoukkueissa.

Sari Weckroth

Sari Weckroth
Sari Weckroth
Sari Weckroth on kotoisin Taipalsaarelta ja asuu nykyisin Tampereella. Hän on ammatiltaan lastenohjaaja ja työnkin kautta on tullut kokemusta tarinankerronnasta. Sari kertoi koululaisille iltapäiväkerhossa jatkokertomuksia, ja pari niistä päätyi näytelmäksi lasten aloitteesta.
Into kirjoittamiseen alkoi jo paljon aiemmin Sarin kouluaikoina ja oli pitkään pelkkä harrastus. Ensimmäistä käsikirjoitustaan Sari alkoi työstää vuonna 2002 ollessaan 29-vuotias.
Antiikin Rooma muotoutui miljööksi alunperin vain kokeilumielessä, mutta tarinasta tulikin kokonaisuus, ja tästä historianjaksosta tärkein tutkimuskohde. Sari on aina ollut historiasta kiinnostunut, joten tiedonhankinta ei tuntunut raskaalta. Hän matkusti Roomaan käydäkseen paikoissa, joista halusi kirjassa kertoa. Sarin esikoisromaani “Kuohuva Rooma” ilmestyi vuonna 2008 ja oli ehdolla vuoden kristilliseksi kirjaksi.
Välittömästi Kuohuvan Rooman julkaisun jälkeen alkoi kehittyä uusi tarina, joka kertoi erään Kuohuvan Rooman sivuhenkilön lapsuudesta. “Sofronios”-romaanin jälkeen Sari on jatkanut kirjoittamista samoissa antiikin ja alkuseurakunnan ajan maisemissa, mutta muitakin tarinoita on työn alla.
Sari harrastaa myös piirtämistä pastelliliiduilla, ja kitaran soittoa. Hän on myös laulanut klassisessa kuorossa, mutta aivan kaikkia taiteenlajeja ei tule harjoitettua yleensä samanaikaisesti. Nyt kirjoittaminen on tärkeintä ja siinä Sari haluaa kehittyä edelleen. Oriveden opisto on tärkeä opiskelupaikka, jossa Sari on opiskellut kaksi talvikautta ja useilla kesäkursseilla.