Simpukankuorelta kotiin matkani Santiago de Compostelaan

6,90 

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 9516188028 Osasto:

Kuvaus

Matkakirja kertoo jalkaisin tehdystä, 778 kilometrin mittaisesta pyhiinvaelluksesta ikivanhaa tietä pitkin Ranskan rajalta Luoteis-Espanjan Santiago de Compostelaan.

Susanna Linnan matkakirja Simpukankuorelta kotiin vie meidät perinteiselle katolisten pyhiinvaellukselle Ranskan Saint-Jean-Pied-de-Portista Pyreneiden kautta Santiago de Compostelaan. Kirjan nimi tulee symbolisesta simpukankuoresta, jonka jokainen vaeltaja saa aloittaessaan matkansa pyhiinvaellustoimistosta. Samalla vaeltaja saa passin, johon hän saa leiman jokaisesta refugiosta (majatalosta). Mikäli tavoitteena on koko lähes 800 kilometrin mittaisen reitin suorittaminen, leimoja passiin tulee yleensä kolme-neljäkymmentä.

Kyseessä on iloluontoinen hengellinen kirja, jossa pohditaan kilvoittelun merkitystä viinilasillisten äärellä monikulttuurisessa seurueessa. Kohti matkan loppua tulee asiaankuuluvia vastoinkäymisiäkin ja itkupotkuraivareita. Susanna lähti matkalle yksin, mutta sai jo alkumatkasta seurakseen amerikkalaisen Jimin ja muutaman muun uskollisen ystävän. Jimistä tuli hänen uskottu kumppaninsa, jonka kanssa matka taittui välillä leffanjuonia kuvaillen, välillä virsiä veisaten ja välillä syvässä hiljaisuudessa talsien. Kirjasta saa vaikutelman, että pariskunta alkoi seurustella vakavammin reissun jälkeen, mutta teoksen keskiössä ei ole rakastuminen tai parisuhde.

Lisätiedot

Mitat:

174 x 11 x 18, 166 g

Sivumäärä:

227

Kirjastoluokka:

46.3

Valmistaja

Linna, Susanna