Tähtiin kirjoitettu

20,00 

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 9789522306074 Osasto:

Kuvaus

Tähtiin kirjoitettu on kertomus kahdesta nuoresta muusikosta ja heidän uskostaan taiteeseen, ikuiseen kevääseen ja tähtiin kirjoitettuun rakkauteen, joka kestäisi kuolemankin yli.
Toivo Kuulan ja Alma Silventoisen suhde alkoi Toivon ollessa vielä avioliitossa.Rakkaus kesti pahat puheet ja vanhempien ymmärtämättömyyden, se kesti Toivon sairaalloisen mustasukkaisuuden, ja se kesti ainaisen rahattomuuden.

Seitsemän vuoden jälkeen he saattoivat lopulta avioitua, mutta onnea kesti vain hetken: Viipuriin keskelle sisällissotaa joutunut Toivo Kuula ammuttiin jääkärien juhliessa kaupungin valtausta. Vain 34-vuotiaana kuollut Toivo Kuula oli kuitenkin jo jättänyt lähtemättömän jäljen suomalaiseen musiikkiin säveltämällä
joukon ainutlaatuisen puhuttelevia lauluja.

Toivo Kuulan ja Alma Silventoisen laajaan kirjeenvaihtoon ja päiväkirjoihin perustuva elämäkerta tarjoaa näköalan 1900-luvun alun Suomeen, nousevan kansallistunnon, kiihkeän luomisen ja nuoruuden hurmoksen aikaan.

Juhani Koivisto on tietokirjailija, libretisti ja Suomen Kansallisoopperan pitkäaikainen päädramaturgi. Koiviston aikaisempi Toivo Kuula -elämäkerta Tuijotin tulehen kauan oli Tieto-Finlandia-palkintoehdokas (2008) ja lehtiarvosteluissa
sitä kiitettiin muun muassa hienoimmaksi suomalaiseksi säveltäjäelämäkerraksi sitten Erik Tawastsjernan Sibelius-kirjojen (Aamulehti).
Nyt kirja ilmestyy uutena ja ajanmukaistettuna laitoksena.

Lisätiedot

Paino 1,08 kg
Mitat

248 mm x 180 mm x 37 mm

Sivumäärä

533 + kuvaliite 16 sivua

Kirjastoluokka

99.1

Tuoteryhmä

Tietokirjallisuus

Valmistaja

Koivisto, Juhani